CSAK SZÜLŐKNEK

Tanácsok a karácsonyi túlevés ellen!

A karácsonyi ünnepek biztosan nem a fogyókúra időszaka, így különösen fontos, hogy odafigyeljünk a táplálkozásunkra! Íme néhány tanács a karácsonyi túlevés ellen!

Mit együnk?

Ha tehetjük, akkor karácsonykor is kövessük az egészséges étrendünket! Részesítsük előnyben a halételeket, a zöldséget, desszert gyanánt a gyümölcstartalmú süteményeket, lehetőleg nem kelt tésztából.
Ha vendégségben megyünk és fűszeres, zsíros nehéz ételek várnak ránk, akkor is alkalmazhatunk praktikákat úgy, hogy ne bántsuk meg a vendéglátót, ugyanakkor kíméljük rövid és hosszú távú egészségüket.

Szedjünk keveset!

A legfontosabb tanács, hogy mi magunk szedjünk és keveset! Ilyenkor még mindig ott a lehetőség, hogy ismét szedjünk. Persze mindenki találkozott már azzal a mondattal, hogy „jaj, alig eszel”, de ennek kezelését is feltehetően gyakorolta már mindenki. Ne hagyjuk magunkat befolyásolni!

Igyunk vizet!

A kellő folyadékbevitel gyorsítja az emésztést, pontosabban a felszívást, így hatalmas segítséget nyújthat. Sokszor keveset! Lehetőleg a vizet válasszuk, az amúgy is megnövekedett szénhidrát bevitelt tovább fokozzák a cukros italok. Az alkohol fogyasztását is mérsékeljük, legjobb kerülni. Ha mégsem megoldható, minden pohár ital után igyunk meg egy pohár vizet!

Mozogjunk!

Teli hassal ne üljünk le „emészteni”, különösen ne aludni. A mozgás segíti az emésztést, ráadásul, ha telt hassal vízszintesbe helyezzük magunkat a telt gyomor irritálja a gyomorszájat. Sétáljunk egyet a friss levegőn, gyönyörködjünk a téli vagy a karácsonyi városképben!

Cikk megosztása

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél

Ne maradj le híreinkről, pályázatainkról, programjainkról!
Elfogadom a felhasználási feltételeket

Kövess minket!

csakszuloknek.hu