CSAK SZÜLŐKNEK

Szeptember 14-től kötelező az internetes biztonsági kód?

Az internetes biztonsági kód használata szeptember 14-től az Európai Unió PSD2 irányelve miatt kötelezővé válik minden online tranzakció során. Az internetes biztonsági kód szolgáltatás lényege, hogy az Európai Unión belüli online vásárlások esetében a kártyaadatokon túl SMS-ben a telefonunkra érkező, egyszer használatos biztonsági kódot is meg kell adni a fizetés jóváhagyásához.

Személyre szabott védelem

Az internetes biztonsági kód szolgáltatás mellett elérhetőek olyan egyéb funkciók, amelyek még biztonságosabbá teszik a kártyahasználatot. A virtuális vásárlási limit segítségével beállítható, hogy naponta legfeljebb mennyi pénz költhető el a bankkártyával a virtuális kasszáknál. Ezen felül a külföldi használat területi korlátozásával megszabhatjuk, hogy hol használható a kártya: csak Magyarországon, csak Magyarországon és Európában, vagy az egész világon. A külföldi használat korlátozás csak azokra a tranzakciókra vonatkozik, ahol a kártya, vagy a kártyaadatokat tartalmazó eszköz (pl. mobiltelefon) fizikailag is jelen van.

Az (OTP) SZÉP kártyával történő online fizetések menete nem változik 2019. szeptember 14-től. Az EU 2015/2366 irányelvnek (PSD2) megfelelő internetes biztonsági kód kötelező használata nem vonatkozik a SZÉP-kártyákra.  Az (OTP) SZÉP kártyájával kapcsolatban nincs külön teendő, azzal ugyanúgy fizethetünk online, mint eddig.

További részletek és útmutató az OTP ügyfelei számára: www.otpmindennap.hu/kartyabiztonsag

*** Friss információ ***

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) többlet időt, plusz egy évet biztosít a magyar pénzügyi szektor számára, hogy megfeleljen az erős ügyfél-hitelesítésről szóló jogszabályoknak, a fizetési kártyával végzett online fizetési műveletek esetében.

Forrás, részletek: https://www.mnb.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2019-evi-sajtokozlemenyek/az-mnb-tovabbi-12-honap-felkeszulesi-idot-engedelyez-az-eros-ugyfelhitelesites-bevezetesere

Cikk megosztása

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél

Ne maradj le híreinkről, pályázatainkról, programjainkról!
Elfogadom a felhasználási feltételeket

Kövess minket!

csakszuloknek.hu