CSAK SZÜLŐKNEK

Az UV sugárzás és veszélyei

Fontos, hogy mindig legyünk felkészültek és elővigyázatosak, mert a leégés mellett akár súlyosabb következményei is lehetnek egy kellemes strandolásnak.

Ügyeljünk a helyes napozás szabályaira: minél kevesebb időt töltsünk közvetlen napsugárzásnak kitéve azokban a napszakokban, amikor legerősebb a napsugárzás! Különösen azok számára hasznosak ezek a javaslatok, akik nyáron sok időt töltenek a szabadban: a gyerekek, a szabadban dolgozók, a sportolók és a nyaralók. Ezt a célt szolgálják a már jól ismert tanácsok az öltözködésről, a napi szabadban tartózkodás tudatos átgondolásáról és a naptejek használatáról.

A legfrissebb országos UV Index előrejelzés megtalálható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) honlapján, illetve annak mobil eszközökre optimalizált változatán (mobil.met.hu), sőt a Meteora mobil alkalmazás segítségével is értesülhetünk a várható veszélyes UV sugárzásról. A Meteora az OMSZ mobileszközökre kifejlesztett, országosan és ingyenesen elérhető alkalmazása. amellyel megjeleníthetők az előrejelzett UV adatok, illetve az – egyénileg beállítható, bőrérzékenységtől függő – leégési idő.

Az UV sugárzásról bővebben: webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/1221/az-uv-sugarzas-lehetseges-hatasai

Cikk megosztása

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél

Ne maradj le híreinkről, pályázatainkról, programjainkról!
Elfogadom a felhasználási feltételeket

Kövess minket!

csakszuloknek.hu